Een taxi kiezen in Boedapest

Zoals in zoveel steden is het soms onvermijdelijk om een taxi te nemen. In deze paragraaf nemen we een aantal opties door, voor als je de taxi als vervoermiddel kiest.

Een van de veiligste opties als je een taxi nodig hebt, is het gebruiken van de app ‘Bolt’ op je mobiele telefoon. Je kunt de app downloaden in App Store van Apple en in de Google Play Store. Deze app stuurt een taxichauffeur naar je toe die gecheckt is en geeft je de mogelijkheid om per creditcard te betalen, zodat er geen geld hoeft te worden uitgewisseld.

Een andere optie, waar je in het Engels terecht kunt, is City Taxi. Dit taxibedrijf is zeer betrouwbaar en ze komen over het algemeen op tijd. De centralemedewerkers zijn erg vriendelijk en bereikbaar op telefoonnummer 2 111 111.

Anna kan je altijd helpen om een taxi te vinden en indien nodig kan de taxi je bij het appartement oppikken.

Als je om wat voor reden dan ook langs de straat een taxi moet aanhouden, dat zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, nog voordat je in het voertuig stapt.

  • Do: Zoek naar een gele taxi met een herkenbaar daklicht
  • Do: Bel een taxi (of gebruik een app) indien mogelijk
  • Do: Kies voor een taxi met een logo
  • Do: Controleer of de prijzen duidelijk zijn aangegeven op de zijkant van de auto
  • Don’t: Neem een onherkenbare auto
  • Don’t: Vraag chauffeurs of ze je iets kunnen aanbevelen (ze kunnen commissies krijgen om je naar bepaalde plaatsen te brengen, waar de prijzen hoger zullen zijn)
  • Vermijd: Taxi’s met het woord ‘Freelance’

Door deze do’s en don’ts op te volgen, voorkom je dat je met taxi-ongemakken te maken krijgt. En zoals in elke stad geldt; een goede voorbereiding is het halve werk.


Reizen in Boedapest: Het openbaar vervoer