Pinnen en wisselen van geld in en rond Boedapest

Een van de redenen dat Hongarije nog steeds zo betaalbaar is, is het feit dat de euro er nog niet is ingevoerd. Ondanks dat veel restaurants en hotels de prijzen in euro’s weergeven, bespaar je jezelf een hoop geld door te betalen met Pinpas en de Hongaarse forint.

Wil je geld opnemen bij een geldautomaat tijdens je reis, controleer dan altijd de wisselkoersopslag van je bank en gebruik alleen een vaste geldautomaat van banken. Het is gebruikelijk dat deze ergens tussen 0.5-1.5% ligt per transactie.

Vliegvelden en treinstations zijn de slechtste plekken om geld te wisselen. Dit komt door de hoge tarieven die wisselkantoren in de omgeving hanteren.
Je kunt beter proberen een betrouwbare geldwisselaar te vinden. Je vindt er verschillende in de regio’s waar veel toeristen komen en in winkelcentra. Vergelijk de prijzen om de meest gunstige wisselkoers te vinden.

Om een locatie dicht in de buurt te vinden, kun je zoeken op een van de sites hieronder:

  • CorrectChange. Met 5 locaties verspreid over Boedapest, is dit je beste keuze.
  • Northline heeft ook verschillenede wisselkantoren in Boedapest.
  • Exclusive is een keten die een paar locaties in het centrum van Boedapest heeft. Daarnaast zijn ze ook in verschillende andere steden in Hongarije te vinden.