Van Nederland naar Boedapest: Hoe kom je er?

Afhankelijk van waar je uit Nederland vertrekt, is de afstand tot Boedapest 1200 tot 1350 kilometer. Dat betekent dat als je in een ruk doorrijdt, je al binnen 16 uur Goulash kunt eten! Te voet doe je er iets langer over, namelijk zo’n 250 uur langer. Maar ja, je weet dan wel zeker dat je onderweg prachtige dingen zal zien en dat je bij aankomst zeker iets te vertellen hebt!

Steeds meer Nederlanders brengen een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad. Laten we eens bekijken hoe zij daar komen.

 

Vliegen naar Boedapest vanuit Nederland

  • Vanaf Amsterdam: KLM en Easyjet
  • Vanaf Eindhoven: Wizzair

Vliegen naar Boedapest is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om onze geliefde stad te bereiken. Een korte vlucht van 2 tot 3 uur brengt je in een flits naar je vakantiebestemming.

Liszt Ferenc Airport ligt op slechts 18,5 kilometer  (20 minuten met de taxi) van Anna’s appartement en dit is de luchthaven waar alle internationale vluchten aankomen. Zoek je vluchten naar Boedapest, gebruik dan de luchthavencode ‘BUD’ om de resultaten snel te zien.

Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen om zeker te zijn dat je de beste deal hebt gevonden. Wij vliegen graag met Wizzair, zeker als we vanuit Eindhoven vertrekken.

 

 

Vanaf Amsterdam: KLM en Easyjet

Luchthaven: Amsterdam Airport Schiphol

Code: AMS

Voor de goedkoopste vluchten naar Hongarije kies je de grootste internationale luchthaven van Nederland. Slechts 9 kilometer verwijderd van Amsterdam, is dit vliegveld goed bereikbaar vanuit verschillende steden.

Een vlucht van Amsterdam naar Hongarije vertrekt vier keer per dag en zal ongeveer 2 uur duren.

Vanaf Eindhoven: Wizzair

Luchthaven: Eindhoven Airport

Code: EIN

Eindhoven Airport is na Schiphol het grootste vliegveld van Nederland. Met twee vluchten per dag naar Boedapest, moet het geen probleem zijn om een vlucht te vinden die in jouw reisschema past. Directe vluchten van Eindhoven naar Boedapest duren minder dan twee uur.

Naar Boedapest met de auto

Bekijk onderstaande afbeelding eens, zodat je weet wat je op je reis van Nederland naar Boedapest kunt verwachten. De afbeelding vertelt je hoeveel brandstof je gebruikt wanneer je kiest voor een bepaalde route en je de gemiddelde snelheid aanhoudt.

View post on imgur.com

Wees je ervan bewust dat alle landen waar je doorheen reist, dus Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije, allemaal hun eigen verkeersregels hebben. Zorg dat je op de hoogte bent van deze regels, zodat je boetes kunt voorkomen.

  • Duitsland: Voor het oprijden van de rotonde hoef je geen richting aan te geven. Wel is het belangrijk dat je bij het verlaten van de rotonde met de richtingaanwijzer aangeeft dat je de rotonde gaat verlaten.
  • Oostenrijk: Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden is verboden in Oostenrijk.
  • Hongarije: In Hongarije voer je op ieder moment van de dag verlichting, of het nu droog is of regent, ijzelt, sneeuwt of de zon schijnt. Op de snelweg heb je een vignet nodig www.hungary-vignette.eu. Als je nog moet rijden is het niet toegestaan om alcohol te drinken.

Eenmaal in Boedapest hoef je je geen zorgen te maken over je auto, aangezien bij Anna’s appartement een beveiligde parkeerplaats is, waar je jouw auto tijdens je verblijf veilig kunt achterlaten.

Op de fiets naar Boedapest. Kan ook!


Fietsen van Nederland naar Boedapest kan een lang en vervelend proces zijn. Vooral ook omdat fietsers op de meeste snelwegen niet zijn toegestaan. Mocht je nu nog steeds in je hoofd hebben dat je naar Boedapest wilt fietsen, dan zijn dit de routes die je kunt nemen.

Op routeyou.com vind je verschillende avonturen van mensen die van Amsterdam naar Boedapest fietsten.

Reizen per fiets kan erg lastig zijn, maar met de nodige voorbereiding, is het zeker mogelijk.


En vergeet ook niet dat Boedapest op nummer 13 staat als het gaat om meest fietsvriendelijke steden van de wereld. De Donau-Route vind je op 500 meter vanaf Anna’s appartement. Daarnaast vind je in Boedapest ruim 200 kilometer fietspad en fietsvriendelijke wegen.


Bezoek onze sectie over reizen door Boedapest met de fiets, om meer te lezen over de mogelijkheden om te fietsen in Boedapest.