Hoe bereik je jouw appartement in Boedapest?

Welke route je ook neemt, je vindt je appartement gemakkelijk. Liszt Ferenc International Airport ligt op slechts 16 kilometer van het stadscentrum en op 18,5 kilometer van je appartement in Boedapest.

Hieronder zullen we een aantal opties bespreken, als het gaat om snel van het vliegveld naar je appartement te komen, zodat je snel kunt starten aan je vakantie.

Met de taxi

Het kiezen van een taxi om bij het appartement te komen is de snelste en makkelijkste oplossing. Bij de aankomsthal in terminal 2 vind je de taxistandplaats. Het zal geen probleem zijn om snel een taxi te vinden.

Voor de luchthaven is een specifiek taxibedrijf aangewezen. Zoek voor het verlaten van het vliegveld taxi’s van ‘Fötaxi Booths’. Je kunt zowel contant als per creditcard betalen (de meeste kaarten worden geaccepteerd).

Een gemiddelde rit naar het appartement duurt zo’n 20 minuten buiten de spits. Reis je in de spits, dan kan de duur van de rit behoorlijk oplopen.

Op het moment van schrijven betaal je 6500 HUF (€22) voor een rit naar het appartement. Wil je precies weten wat de taxirit je gaat kosten, bekijk dan de tarieven in deze calculator.

Betaalmogelijkheden: Contant in Hongaarse forint of per creditcard

 


Reis naar het appartement per bus en metro

Als je geen haast hebt en je wilt wat geld besparen, dan reis je het beste met het openbaar vervoer in Boedapest.

Om je eindbestemming te bereiken, zal je zowel de bus als de metro moeten nemen. Onderweg passeer je een aantal haltes waar je tijdens je vakantie vast nog eens gaat stoppen.
Het openbaar vervoer kost je slechts een fractie van de prijs die je betaalt voor een taxi. Voor de juiste tarieven kijk je op de website van BKK. Je kunt tickets voor het openbaar vervoer onder andere kopen in de aankomsthal op de luchthaven. De geldigheid van de tickets is 24-uur, 72-uur of 7 dagen.
Bekijk onderstaande kaart eens om een beter idee te krijgen hoe je goedkoop naar Anna’s appartement kunt komen door gebruik te maken van bus 200E met een overstap naar metrolijn 3.

http://imgur.com/GLKLl17

Wil je meer weten over de kosten van tickets in het openbaar vervoer in en rondom Boedapest, kijk dan eens bij onze complete sectie over openbaar vervoer.

Voor snelle informatie over de kosten van OV-tickets, kijk je op de sheet hieronder.

http://imgur.com/vTxnwDv

Betaalmogelijkheden: Maestro/ Hongaarse forint/ Creditcard

 


Wat je nog moet weten over luchthavenshuttles en minibussen

Alhoewel luchthaventransfers en minibusjes wellicht een goede optie lijken, omdat je ze gemakkelijk via internet kunt boeken, is het goed om hier nog eens over na te denken. Alleen wanneer je ook daadwerkelijk op een bestemming moet zijn waar veel mensen uitstappen, zoals het stadscentrum, is dit de beste optie.

Het lijkt misschien zo, maar shuttles en minibusjes zijn niet de snelste en goedkoopste optie. Ze nemen vaak grote groepen mensen tegelijk mee, waardoor je lang moet wachten voordat je daadwerkelijk onderweg bent.

Deze transportmiddelen brengen mensen ook naar individuele locaties, dus wanneer je aan het eind van de route wilt uitstappen, moet je eerst de hele stad door, voordat je op je eindbestemming aankomt.


Reizen in Boedapest: Het openbaar vervoer